Manji prihodi koncesionara autocesta

Bez autora
Dec 15 2010

Prihodi koncesionara autocesta u Hrvatskoj od naplate cestarina u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su ukupno 1,58 milijardi kuna bez PDV-a, što je za 1,46 posto manje od prihoda iz istog prošlogodišnjeg razdoblja. Podaci HUKA-e o prometu na hrvatskim autocestama u područjima naplate pokazuju da je u prvih devet mjeseci ove godine autocestama prošlo ukupno 49,7 milijuna vozila, što je na prošlogodišnjoj razini. Od toga je bilo 44,8 milijuna lakih i 4,9 milijuna teških vozila. Najviše vozila u prvih devet mjeseci ove godine, 25,4 milijuna, prometovalo je autocestama Hrvatskih autocesta. Tvrtka Autocesta Rijeka - Zagreb zabilježila je 14,6 milijuna vozila, Autocesta Zagreb - Macelj 4,9 milijuna, a BINA Istra 4,7 milijuna.

Manji prihodi koncesionara autocestaPrihodi koncesionara autocesta u Hrvatskoj od naplate cestarina u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su ukupno 1,58 milijardi kuna bez PDV-a, što je za 1,46 posto manje od prihoda iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, objavila je Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatom cestarine (HUKA).

Podaci HUKA-e o prometu na hrvatskim autocestama u područjima naplate pokazuju da je u prvih devet mjeseci ove godine autocestama prošlo ukupno 49,7 milijuna vozila, što je na prošlogodišnjoj razini. Od toga je bilo 44,8 milijuna lakih i 4,9 milijuna teških vozila.

Najviše vozila u prvih devet mjeseci ove godine, 25,4 milijuna, prometovalo je autocestama Hrvatskih autocesta. Tvrtka Autocesta Rijeka - Zagreb zabilježila je 14,6 milijuna vozila, Autocesta Zagreb - Macelj 4,9 milijuna, a BINA Istra 4,7 milijuNa, prenosi Hina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik